Tilbage til oversigt
Case

Camatek styrker konkurrenceevnen med løft af it-sikkerheden

Camateks medarbejdere står med d-mærket printet ud

Tuesday d. 11. jul. 2023

Carsten Petersen, Adm. Direktør i Camatek, Maja Lorenzen, IT-ansvarlig i Camatek og Kaj Asmussen, Digital Fighters

Efter at have set en række virksomheder i fremstillingsindustrien blive ramt af cyberangreb ønskede Camatek at forbedre it-sikkerheden. Med D-mærket har de gjort netop det, fået medarbejderne med ombord og oplevet styrket konkurrenceevne.

It-sikkerhed er væsentligt at arbejde med i alle brancher. Det oplevede fremstillingsvirksomheden Camatek på nær hold, efter de så en lang række virksomheder i branchen blive ramt af cyberangreb.

Historisk har virksomhederne i branchen ikke set sig som oplagte ofre for cyberkriminalitet. Men i takt med at angrebene slog ned i andre virksomheder, steg Camateks motivation for at styrke it-sikkerheden. Ikke kun for virksomhedens egen skyld, men også for kundernes.

Målet var dels at beskytte sig mod det stigende antal trusler og dels at formulere en slagplan i tilfælde af, at Camateks datalagre skulle blive ramt af uventede udfordringer som svigtende internetforbindelse og cyberangreb. Det har de sikret nu, og med D-mærket kan de gøre it-sikkerheden til en konkurrencefordel.

Med D-mærket behøver vores kunder ikke være i tvivl om, hvorvidt vi behandler deres tegninger og data på forsvarlig vis. Det sikrer vi netop gennem D-mærkets kriterier,” siger Maja Lorenzen, it-ansvarlig i Camatek.

Øget it-sikkerhed er et konkurrenceparameter

Netop lagring af data er vitalt for Camateks forretning. Virksomheden arbejder nemlig hovedsaligt med opgaver inden for CNC-spåntagning bearbejdning, og lagrer derfor prototyper og tegninger for adskillige kunder.

Med D-mærket kan Camatek nemmere skille sig ud fra de mange konkurrenter på markedet. De har nu et tydeligt bevis på, at de arbejder ansvarligt med data og går langt for at sikre kundernes data.

Den ansvarlige håndtering af kundedata er også allerede et tema i branchen, hvor stadig flere kunder forventer, at deres leverandører tager aktiv stilling til it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Maja Lorenzen forventer da også, at kravene kun bliver flere, og derfor er det helt afgørende at være proaktiv.

D-mærket gør det håndgribeligt

En vigtig del af at blive D-mærket er at løfte medarbejdernes kompetencer inden for it-sikkerhed.

”Processen henimod D-mærket krævede, at alle medarbejdere blev instrueret i, hvordan vi agerer og forebygger hackerangreb,” siger Maja Lorenzen.

Selvom Camateks kernekompetencer relaterer sig til fremstilling snarere end digitalisering, fortæller virksomheden, at det var håndgribeligt at sikre og styrke de digitale processer gennem D-mærket. Camatek havde en rådgiver på, der guidede virksomheden igennem kriteriesættet og sikrede en nøjsom gennemgang af de nødvendige tiltag. 

”Vi gik igennem det hele på slavisk vis, og spørgsmålene er bygget op på en måde, så de er til at forstå. Man bliver hurtigt gjort opmærksom på det, der ikke fungerer. Samtidig kan man glæde sig over det, man faktisk havde godt styr på,” fortæller Maja Lorenzen.

D-mærket er for alle 

D-mærket er tilpasset virksomheder på tværs af brancher og størrelser. Danmark er et af Europas mest digitaliserede lande, og derfor er cyberangreb en trussel, som alle bør forholde sig til.

Det er nemlig ikke kun virksomheder inden for digital infrastruktur, der forventes omfattet af blandt andet de kommende krav fra EU. Fremstillingssektoren vurderes til at være den andenstørste sektor, som NIS2-direktivet kommer til at ramme.

At Camatek vælger D-mærket til, er derfor ikke kun et vigtigt skridt mod øget databeskyttelse i branchen. Det bliver også et nødvendigt skridt for de større fremstillingsvirksomheder, som står til at møde nye krav fra EU’s NIS2-direktiv i oktober 2024.


Læs mere om Camatek


Book et møde

Gratis online opstartsmøde

Overvejer din virksomhed at gå i gang med D-mærket?

Book et 20 minutters online opstartsmøde, ved at skrive til os. Vi ser frem til at snakke med dig.


Processen

1

Registrering

2

Indplacering og kriterier

3

Selvevaluering

4

Anmodning og betaling

5

Tilsyn og kontrol

6

Tildeling af D-mærket

Skip to content