Tilbage til oversigt
Case

”Det er gået op for mig, at vi skal sikre vores data bedre”

Vissevasse D-mærket case

Tirsdag d. 01. feb. 2022

ViSSEVASSE er et design- og papirstudie, der skaber grafiske produkter, der fortæller visuelle historier.

Inden D-mærket var ViSSEVASSE ikke klar over, hvor hurtigt det kunne gå galt og hvilken risiko de stod overfor. Kundernes data var der styr på, men at få tænkt it-sikkerhed og understøttende processer godt igennem henimod D-mærkning gav værdi for ViSSEVASSE. Resultatet er, at ViSSEVASSE har fået en bedre beskyttelse af virksomheden og sine designs.  

Karsten Noel Poulsen, direktør i design- og papirstudiet ViSSEVASSE fortæller, hvilke tiltag de måtte igangsætte for at få D-mærket og hvorfor han forventer, at det helt sikkert er tiden værd.

Hvad var ViSSEVASSES motivation for at blive D-mærket?
”ViSSEVASSES motivation var at få styr på processer og arbejdsgange for at sikre vores virksomhed og kunder bedst muligt. Så motivationen fra vores side var helt sikkert intern, så vi blev sikre på, at vi gør tingene som vi skal.”

Hvilke konkrete tiltag har I igangsat eller gennnemført i ViSSEVASSE, for at opnå D-mærket?
”Vi gik i gang med at sikre virksomhedens forretningskritiske data, startede et forløb med passwords, og brug af samme, samt en mapping over vores leverandører og deres sikkerhed.”

Hvilke fordele eller gevinster forventer I at få gennem D-mærket?
”At ViSSEVASSES sårbarhed bliver væsentligt reduceret og at vi internt får øget opmærksomhed på datasikkerhed og får en ’vi skal huske at låse døren’ tilgang til data. Mange læringer er helt lavpraktiske, som at huske at skifte passwords og få styr på, hvem der egentlig har adgang til webshoppen. Men også at have en navngiven person, der har ansvar for it-sikkerhed og databeskyttelse. Vi er blevet mindet om, hvor dyrebare vores egne data egentlig er. Mister vi de data, er vi på den som virksomhed. Det har ikke umiddelbart noget med kunderne at gøre, men det er gået op for mig, at vi skal sikre vores data bedre.”

I hvilken grad vurderer I, at jeres oplevede og forventede fordele ved D-mærket overstiger omkostningerne (økonomi og tidsforbrug) forbundet med at få det?
”Jeg forventer, at fordele kommer til at overstige omkostninger. Vi har allerede nu et øget fokus på de faldgruber, der kan være, og sikrer os derved bedre imod det. Og alene det, kan vise sig som en fordel.”

Vil I anbefale andre virksomheder, at blive D-mærket? Og hvorfor?
”Ja. Det er min overbevisning, at mange virksomheder ikke har nok fokus på området og som derfor kan lære af denne proces og få øget opmærksomhed på datasikkerhed.”

Læs mere om ViSSEVASSE ApS.


Book et møde

Gratis online opstartsmøde

Overvejer din virksomhed også at gå i gang med D-mærket?

Book et 20 minutters online opstartsmøde, ved at skrive til os. Vi ser frem til at snakke med dig.


Processen

1

Registrering

2

Indplacering og kriterier

3

Selvevaluering

4

Anmodning og betaling

5

Tilsyn og kontrol

6

Tildeling af D-mærket

Skip to content