Tilbage til oversigt
Event

Dataetik – sådan gør du! (afholdt)

Animeret tegning af en mand der balancerer mellem flere it-tiltag

Tuesday d. 2. nov. 2021

08.30 – 12.00

Industriens Hus, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København

Vi lever i en tid, hvor virksomheder indsamler og anvender mere data end nogensinde før. Data er afgørende for forretningsudvikling, procesoptimering, marketing – ja nærmest alle dele af virksomheden. Vi kan få rigtig meget værdi ud af data, men vi skal huske at tænke os godt om.

Det er afgørende, at udviklingen sker på en etisk ansvarlig måde, hvor mennesket beholder hovedrollen. Men hvor går grænsen? Hvordan finder en virksomhed ud af den rigtige balance mellem at anvende data og samtidig tage hensyn til dataetik? Hvordan skal man som virksomhed navigere i det nye dataetiske landskab?

Den 2. november 2021 kl. 08.30-12.00 går Dataetisk Råd, D-Mærket og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med Dansk Industri om at hjælpe virksomheder med, hvordan man kan arbejde med dataetik i praksis.

Dataetisk Råd præsenterer en ny 5-trins guide, som virksomheder kan bruge til at komme i gang med at arbejde med dataetik. Du kan finde værktøjerne her. D-Mærket er en ny mærkningsordning for danske virksomheder, som hjælper virksomheder til nemmere at få overblik over, præcis hvad de skal leve op til inden for datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik. Rådet for Digital Sikkerhed løfter sløret for de første resultater af en stor undersøgelse af virksomheders arbejde med dataetik og privacy.

Kom med til arrangementet i Industriens Hus og bliv klogere på, hvad dataetik er, og hvorfor det er vigtigt. Oplev en præsentation af helt konkrete værktøjer, der hjælper virksomheder med at gribe dataetik an i praksis.


Skip to content